HVA / Over HVA / Introductie

Introductie


Hockey Vereniging Assen bestaat al bijna 100 jaar (1919) en is daarmee de oudste hockeyclub van Noord-Nederland. We tellen momenteel bijna 600 actieve leden en hebben de ambitie om door te groeien naar 800 leden. We zijn een actieve club en organiseren naast onze trainingen en hockeywedstrijden ook jaarlijks toernooien, clinics, open dagen, lezingen en hockeyfeesten voor jong en oud; want ook dat vinden we belangrijk. We zijn een toonaangevende hockeyclub, die zowel sportiviteit als gezelligheid uitstraalt!


Bij HVA draait alles om de drie kernwaarden: passie, betrokkenheid en aandacht. Vanuit deze kernwaarden zijn dan ook veel van onze leden en ouders van jeugdleden actief als enthousiaste vrijwilliger voor de club. Onze thuisbasis is een hypermodern hockeycomplex, vlakbij de Asser wijk Kloosterveen aan de rijksweg A28. Met een multifunctioneel clubhuis, twee zand-ingestrooide speelvelden en één hightech waterveld. 


HVA is meer dan hockey. Dat is iets wat onze club al jaren uitdraagt. De sportieve prestatie staat voorop, maar hockeyen bij HVA biedt zoveel meer. Onze hockeyers ontwikkelen zich op fysiek, mentaal en sociaal vlak in een gezellige en sportieve omgeving. Karakters worden gevormd en het sociale netwerk groeit. Vriendschappen voor het leven ontstaan op het hockeyveld. Kortom, hockey kan een levenlang deel uitmaken van je leven!


De vereniging wil echter ook maatschappelijk actief zijn. HVA is een afspiegeling van de samenleving. Onze vereniging levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de (jeugd)leden: bevordering van een gezond leven, het ontwikkelen van fysieke en sociale vaardigheden, doorzettingsvermogen, aanleren van discipline, waarden en normen en zinvolle vrije tijdsbesteding. De club kan een belangrijke bijdrage leveren aan ‘een levenlang fit’.
Deze maatschappelijke rol houdt in dat HVA open staat voor samenwerking met andere partijen, zoals scholen, andere sportclubs, naschoolse opvang, de gemeente, sportbuurtwerk en bedrijven. Voor HVA ligt er een uitdaging om in te spelen op maatschappelijke ontwikkelingen in de zorg en welzijn, waarbij hockey dient als middel voor activering en integratie.

 

 

Hoofdsponsor

Sponsoracties

Agenda

Nog geen agenda punten.

NIX18

NIX18