Nieuwsflash Feb
8

Trainingen afgelast tot in elk geval 14 februari

Nieuws afbeelding

Alle activiteiten en trainingen op de velden van HVA zijn tot en met 14 februari afgelast. Check Lisa volgende weekend voor de periode daarna.

De temperatuur ligt tussen -3 en -6 graden. Af en toe valt nog wat lichte sneeuw, de wind neemt in kracht af. 

Maandag valt er soms nog wat lichte sneeuw. Het waait in het noorden hard, waardoor er nog altijd sneeuwjacht voorkomt. De middagtemperaturen liggen tussen -1 en -6 graden en de gevoelstemperatuur ligt onder -10. In de loop van de middag neemt de wind langzaam iets af.

In de nacht naar dinsdag neemt de wind af naar zwak tot matig. Het gaat matig tot streng vriezen met minima tussen - 5 en -10 graden. Als het even goed opklaart kan het nog wat kouder worden dan -10 graden.

Dinsdag wordt een ijzig koude winterdag. De middagtemperatuur ligt tussen -1 graad op de Wadden en -4 tot -7 graden. De oostenwind neemt af naar matig en daardoor zal de gevoelstemperatuur niet meer zo laag liggen. 

In de nacht naar woensdag komen opklaringen voor en gaat het matig tot zeer streng vriezen met temperaturen tussen -5 en -15 graden. 

Woensdag is het een overwegend zonnige dag. De temperatuur ligt overdag tussen de -1 en -6 graden. De noordoostenwind is zwak tot matig van kracht. In de avond en nacht naar donderdag wordt het bitterkoud met op grote schaal strenge vorst. Lokaal daalt het kwik richting -20 graden!

Vanaf donderdag houdt de koudegolf aan. Het is prachtig weer met flink wat zon en een meest matige oosten- tot noordenwind. De middagtemperatuur ligt tussen -1 en -6 graden. De nachten blijven zeer koud met landinwaarts (zeer) strenge vorst. Dagenlang kan het kwik onder -15 dalen en mogelijk in de buurt van -20 graden uitkomen. Wanneer de kou ten einde komt, is nog onzeker.