Algemeen Mei
16

Een erepenning voor 100 jaar HVA!

Nieuws afbeelding
Afgelopen woensdag heeft HVA een Koninklijke Erepenning ontvangen! De onderscheiding is door commissaris van de Koning Jetta Klijnsma uitgereikt vanwege het honderdjarig bestaan van de vereniging en haar bijzondere verdiensten.
We bestaan al sinds 1919, maar vanwege het coronavirus is de onderscheiding later uitgereikt dan de bedoeling was. Wist je dat HVA tot de twintig oudste hockeyverenigingen van het land behoort en de oudste club van Noord-Nederland is? Onze club, met circa 550 leden, presenteert zich als 'open' en werkt samen met veel maatschappelijke instellingen.

De Koninklijke Erepenning zou vorig jaar al worden uitgereikt op het sportcomplex van de club. Vanwege corona werd deze onderscheiding uitgereikt op het provinciehuis in Assen aan Piet de Lange, de voorzitter van Hockey Vereniging Assen. Ook was er een presentatie van een jubileummagazine.

Ereteken
De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.