Algemeen Dec
18

Geslaagde hockeyclinics voor deelnemers maatschappelijk organisaties

Nieuws afbeelding De stap om zelfstandig naar een sportvereniging te gaan is vaak (te) groot voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en/of weinig financiële middelen. Om deze stap te verkleinen organiseert buurtsportcoach Marrijtje Molenhuis wekelijkse sportieve activiteiten bij sportaanbieders in de Gemeente Assen.

Zo ook bij HVA, waar de deelnemers konden genieten van een hockeytraining op een echt hockeyveld onder leiding van toptrainer Rutger Meijnen. In november werd twee keer op woensdagmiddag getraind bij HVA met in totaal 8 deelnemers. Voor de meesten was dit de eerste keer dat ze überhaupt een hockeystick in handen hadden. Rutger kreeg vragen op zich afgevuurd over de hockeygeschiedenis, het niveau van Nederland en waarom er geen linkshandige hockeystick zijn.
De eerste training bestond voornamelijk uit het aanleren van de basistechnieken en het pushen. De tweede training kwam het slaan op de goal aan bod. Beide trainingen werden afgesloten met een enthousiast potje hockey. De geleerde technieken zagen we terug en resulteerden in meerdere goals. Er zat genoeg talent bij de deelnemers! Met een grote glimlach en tevreden gevoel verlieten ze het hockeyveld. Het was een zeer prettige hockeyervaring die we graag in 2019 opnieuw verder gaan uitbreiden!

Als buurtsportcoach ondersteunt en begeleidt Marrijtje mensen met een psychische kwetsbaarheid en/of weinig financiële middelen richting sportactiviteiten en/of sportverenigingen. Ze is combinatiefunctionaris en werkt o.a. voor GGZ langdurige zorg, Leger Des Heils, VNN en Gemeente Assen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws 

Hoofdsponsor

NIX18

NIX18