Jongens B1 fier bovenaan in de zaal

Nieuws afbeelding
De afgelopen weken speelde HVA JB1 zes zaalwedstrijden in de Subtopklasse. In een pittige poule moet het team van trainer Robbin de Vries aan de bak.

HVA JB1 - GHBS JB1
Zondag speelde B1 tegen GHBS. Het was een heerlijk spannende pot. GHBS was de eerste helft beter, maar HVA scoorde de openingstreffer: 1-0. Vlak voor rust gaf HVA onnodig een strafcorner weg. Het leek erop dat de hoge corner naast zou gaan en deze via de stick van een HVA-er in eigen doel verdween. Toch werd de 1-1 gegeven. Na rust speelde HVA beter, maar kwam nu juist op achterstand: 1-2. Hoe ging HVA hiermee om? Op karakter kwam de ploeg snel terug op 2-2. Een gelijke stand zou misschien de verhoudingen goed weergeven. HVA had daar maling aan en scoorde drie minuten voor tijd de 3-2. Dat was voldoende voor de winst. Knappe prestatie boys!

Leeuwarden JB1 - HVA JB1
Tegen de nummer laatst ging het moeizaam. De spirit uit de eerste wedstrijd ontbrak, waardoor het lang 0-0 bleef. Na ruim een kwartier viel de verdiende 1-0 voor HVA. Dit was ook de ruststand. De preek van trainer Robbin had resultaat. Direct na rust viel de 2-0 en 3-0. HVA raakte nog een paar keer de paal en ook nog een keer het net. Uitslag 4-0.

HVA JB1 - Quick Stick JB1
Op 7 december speelde B1 tegen de Friezen van Quick Stick de eerste zaalwedstrijd. HVA speelde goed en won met 7-2.

HVA JB1 - Zwolle JB1
In de tweede wedstrijd was het sterkere Zwolle de opponent. Na een 3-2 ruststand bleef het lang spannend. HVA won met 5-3, een prima uitslag.

Quick Stick JB1 - HVA JB1
Op 14 december was HVA weer een maatje te groot voor de Friezen. Na rust (2-3) liep HVA uit naar een mooie 2-5 overwinning.

GHBS JB1 - HVA JB1
Het bleef lang spannend (1-2) omdat HVA verzuimde de kansen te benutten. De bevrijdende 1-3 vlak voor tijd besliste de wedstrijd.

Met de volle buit uit zes wedstrijden staat HVA JB1 fier bovenaan. Gevolgd door GHHC JB2 op vier punten achterstand. Op 26 januari spelen deze teams tegen elkaar.