Nieuwsflash Sep
30

Coronamaatregelen per 29-september 2020

Nieuws afbeelding

Corona Update: Maatregelen voor HVA

29-9-2020

De maatregelen die 28 september door de overheid zijn afgekondigd en gelden per dinsdag 29 september vanaf 18.00 uur, zijn ook van invloed op de (hockey)sport. De regionale aanpak heeft nu plaats gemaakt voor landelijke maatregelen. 

Dit betekent dat deze maatregelen vanaf heden voor ALLE hockeyers, hockeyverenigingen, vrijwilligers en fans gelden. (Bron: KNHB)

De belangrijkste maatregelen voor HVA:

 • Het terrein van HVA is niet meer toegankelijk voor publiek.
 • Ouders/toeschouwers kunnen dus niet meer naar de trainingen en wedstrijden van (hun) kind(eren) komen kijken. 
 • Kinderen lopen vanaf het hek zelf richting het trainingsveld.
 • Bij uitwedstrijden van (jeugd)leden vallen de noodzakelijke chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Zorg er wel voor dat je het aantal rijouders beperkt tot dat wat je nodig hebt om naar de wedstrijd te komen! In de auto draag je een mondkapje.
 • Als kinderen sporten op de eigen sportaccommodatie voor bijvoorbeeld een training of thuiswedstrijd, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken. Kinderen lopen vanaf het hek zelf richting het veld.
 • Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.
 • Personen die tijdens de wedstrijd of training een specifieke functie hebben, bijvoorbeeld als trainer/coach, als spelbegeleider bij de Jongste Jeugd of als scheidsrechterbeoordelaar, of als aankleedhulp bij jonge keepers mogen gedurende het uitoefenen van die functie aanwezig zijn. Zij moeten zich registreren en na het uitvoeren van de functie de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten.
 • Ouders van nieuwe jonge kinderen en ouders van kinderen vanuit de NaSchoolse Activiteit mogen de eerste keer dat hun kind deelneemt aan de training hun kind begeleiden. Zij moeten zich registreren en na hun activiteit het terrein zo snel mogelijk verlaten.
 • Het clubhuis is gesloten. Tassen en jassen kun je op de tribune of in de dug out neerleggen.
 • Kleedkamers zijn alleen toegankelijk voor uitspelende teams met een reistijd van meer dan een uur. 
 • Toiletten zijn open en alleen te benaderen via de ingang bij de kleedkamers. Wel verzoeken we dringend om hier alleen in geval van nood gebruik van te maken. Ga dus thuis naar het toilet.

Geplande evenementen:

 • alle geplande evenementen zijn in elk geval gedurende de komende3 weken geannuleerd.
Deze maatregelen gelden vanaf heden voor de komende 3 weken. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen rond het coronavirus en de maatregelen voor onze club. Heb je vragen? Bespreek die met je teammanager. Hij/zij kan dit terugkoppelen aan de co√∂rdinator van jouw categorie. 

Alle voor HVA geldende afspraken en maatregelen staan op onze website.

Handige links:

www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/09/28/aangescherpte-maatregelen-om-de-verspreiding-van-het-virus-terug-te-dringen

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/veelgestelde-vragen-over-gevolgen-coronavirus-voor-hockeysport