Algemeen Feb
6

Jongens D1 kampioen na zinderende slotdag!

Nieuws afbeelding
Op de laatste wedstrijddag afgelopen zondag van JD1 beloofde het een een waar spektakel te worden. JD1 stond één punt achter op de concurrent, waar ze in de laatste wedstrijd van de dag nog tegen moesten spelen. Maar beide ploegen moesten eerder op de dag ook nog een wedstrijd die ze beide moesten winnen om een goede uitgangspositie te verschaffen voor die laatste onderlinge wedstrijd. JD1 wist deze wedstrijd makkelijk te winnen met maar liefst 9-1. In de wedstrijd daarna verloor de concurrent erg verrassend, waardoor JD1 virtueel bovenaan de ranglijst stond en een gelijk spel in de laatste wedstrijd voldoende zou zijn.
Tijdens die 'finale' was de sporthal afgeladen en zaten de tribunes overvol met supporters van beide teams. De spanning was te snijden en beide ploegen waren zichtbaar gespannen. Na een goede eerste helft van JD1 stonden ze terecht met 3-2 voor in de rust. De tweede helft was minder goed en dat resulteerde met nog 7 minuten te gaan in een 4-5 achterstand. Met uiteindelijk nog 3 minuten te gaan werd besloten met een 'vliegende keeper' te gaan spelen, een extra veldspeler in de spits om zo nog te proberen de gelijkmaker te maken. En toen: Er stond nog 6 seconde op de klok, de bal werd nog één keer keihard in de cirkel gespeeld en we hadden nog een doelkans... maar de keeper blockte de bal goed, helaas. Maar, let op! Met nog 1 seconde te gaan werd de rebound gescoord en daar was het kampioenschap alsnog!