Gezondheid & Hygiëne

We volgen alle richtlijnen van het RIVM (denk hierbij o.a. aan 10 dagen quarantaine bij terugkomst uit oranje gebieden). De anderhalve meter geldt voor iedereen en overal (uitgezonderd onder de 13 jaar). Alleen tijdens de sportbeoefening is een uitzondering gemaakt om hockeyen mogelijk te maken. 

Ben je ouder dan 27 jaar dan heb je training in viertallen. Teamtrainingen zijn dan niet toegestaan. Daarnaast mag je wel voor jezelf sporten maar niet op HVA. Daarbij moet je tenminste 1,5 meter afstand houden ten opzichte van iedereen. 

Voor iedereen geldt bovendien:
Kom niet naar de club als je klachten hebt. Als je getest wordt op Corona blijf je tot het moment van de uitslag thuis. Kom ook niet als je zelf geen klachten hebt maar je een huisgenoot hebt met koorts en/of moeilijk ademen (dus niet alleen verkoudheid). Als de test negatief is dan ben je weer van harte welkom mits je vrij bent van klachten.

Mocht de test positief uitvallen (je hebt Corona) dan informeer je in ieder geval je coach, teammanager en trainer hierover. Je blijft thuis zolang als de GGD je instrueert. Ook al je huisgenoten zijn dan niet welkom op de club gedurende de periode die de GGD aangeeft.

We begrijpen heel goed dat dit voor veel hockeyers en met name de senioren een enorme teleurstelling is. Ook al zijn je klachten licht van aard, je kunt anderen besmetten en dat willen we niet. Het is dus niet stoer om door te zetten maar stoer om thuis te blijven met klachten.

Nies en hoest in je elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes. Spuug niet en leeg je neus niet op het veld. Schud geen handen en was je handen regelmatig.