HVA / Over HVA / Geschiedenis

Geschiedenis


Het is 1919. De leden van de officierstennisclub vinden dat er in Assen op sportief gebied weinig te doen is. De officieren, de meesten ongetrouwd, willen meer sporten en vooral meer gezelligheid. Dit leidt tot een initiatief van de heren om een hockeyclub te starten. Het initiatief wordt ondertekend door zesendertig personen. Achttien van hen komen bijeen op 3 december 1919 en de oprichting van HVA is een feit.

Inmiddels zijn we bijna een eeuw verder. We groeiden van 36 naar bijna 600 leden en we groeien nog steeds. We verhuisden van de ene naar de andere locatie in Assen en er waren vanaf de jaren dertig ook jeugdleden welkom.

De laatste jaren maakt HVA een flinke groei door. De verhuizing in 2014 naar een hypermodern complex vlakbij de Asser wijk Kloosterveen aan de Rijksweg A28 heeft een enorme boost aan het ledental gegeven. Met drie hockeyvelden, waarvan één hightech waterveld, en een modern clubhuis is de oudste vereniging van Noord-Nederland klaar voor de toekomst.

Over de geschiedenis van onze club is in 2014 een boekje verschenen ter gelegenheid van de verhuizing van het Dijkveldpad naar de nieuwe locatie aan de Mien Ruysweg.

Boekje 'Geschiedenis HVA Dijkveldpad'


 

Hoofdsponsor

Sponsoracties

Agenda

Nog geen agenda punten.

NIX18

NIX18