HVA / Hockey / Scheidsrechters

Scheidsrechters


Een sterke, sportieve, eerlijke partij hockey kan natuurlijk niet gespeeld worden zonder goede scheidsrechters. Bij de jongste jeugd wordt er een beroep gedaan op de ouders. Zowel het thuisspelende als het uitspelende team levert een zogenaamde spelbegeleider. De spelbegeleiders fluiten niet alleen tijdens de wedstrijd, ze geven ook tips, aanwijzingen en uitleg over het spel. Voor ouders worden speciale spelregelavonden georganiseerd zodat iedereen goed op de hoogte is van wat mag en niet mag. Naast een theoretische uitleg, wordt er ook actief zelf geoefend op het veld. Zo kan iedereen een wedstrijd van zoon of dochter begeleiden.

Vanaf de D-jeugd worden echte scheidsrechters ingezet. Vanuit de club zorgen we er dan ook voor dat we goed gekwalificeerde scheidsrechters hebben. We leiden leden op, zorgen voor de indeling bij wedstrijden, goede begeleiding en bijscholing.

Denk je erover om scheidsrechter te worden namens HVA en wil je meer weten over de opleiding? Neem dan contact op met de Technische Commissie: [email protected]


Handige documenten

Voor alle wedstrijdvormen zijn handige documenten met de spelregels beschikbaar. Download ze hier:

- spelregels 3-tal hockey
- spelregels 6-tal hockey
-
spelregels 8-tal hockey
-
spelregels 11-tal hockey
-
spelregels zaalhockey