Bestuur Okt
14

Alle kleuren…reportage RTV Drenthe

Nieuws afbeelding

8 oktober was RTV Drenthe aanwezig bij HVA. Reden?

De veilige kleedkamer. De veilige kleedkamer is een initiatief van Asser Regenboog Alliantie.

Ondanks de goede inspanningen van sportbesturen en sporters blijkt dat de kleedkamer nog steeds niet altijd een veilige plek is voor lhbti+ sporters. Nog te vaak komt het voor dat zij worden uitgescholden, nagekeken, buitengesloten of onderwerp van negatieve grappen zijn. Uit onderzoek blijkt dat dit het meeste voorkomt bij mannelijke teamsporten.

In samenwerking met de organisaties Assen SportStad, SportDrenthe en Drenthe Beweegt wordt een protocol ontwikkeld dat alle Drentse sportverenigingen kunnen ondertekenen waarmee zij aangeven dat iedereen daar veilig kan sporten. Zij krijgen vervolgens het predicaat ‘De veilige kleedkamer’. HVA steunt dit initiatief en gaat meedoen aan deze pilot. Wij vinden dat iedereen moet kunnen sporten bij HVA ongeacht seksuele voorkeur, huidskleur, religie, arm/rijk.

RTV Drenthe kwam om begeleidend beeldmateriaal te schieten en een aantal interviews af te nemen. De eerste wedstrijd deze zaterdag werd pas om 12 uur gespeeld. Jongens A1 moest tegen GHHC A2. Dankzij rondbellen van Anne Helder waren de jongens A1 wat eerder aanwezig op de club zodat wij voldoende gelegenheid hadden mooi beeldmateriaal te schieten. Via deze weg wil ik Anne Helder en de coach/spelers A1 bedanken voor hun bijdrage.

Komende maanden zullen wij jullie blijven informeren. Benieuwd naar eindresultaat van de opnames van RTV Drenthe? Klik dan op onderstaande link:

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/15022427/onveilige-sfeer-in-kleedkamer-onzichtbaar-maar-daardoor-niet-ongebruikelijk

Het bestuur